Ολυμπιακός - Ομόνοια Λευκωσίας 2-0 : "Με το ένα πόδι" στους ομίλους!




Γράφει ο Κωνσταντίνος Βεζυργιάννης


 Ολυμπιακός - Ομόνοια Λευκωσίας 2-0

Ο νταμπλούχος Ελλάδος Ολυμπιακός, υποδέχτηκε την Ομόνοια Λευκωσίας στα πλαίσια των play-off του Champions League. Η κυπριακή ομάδα ,η οποία πέτυχε σπουδαία πρόκριση στα πέναλτι εναντία στον Ερυθρό Αστέρα στον προηγούμενο γύρο, παρατάχθηκε στο Γ.Καραϊσκάκης με σχηματισμό 4-4-2 και ακολουθώντας ενα αμυντικό πλάνο. Στόχος της ήταν να κλείσει όλους τους διαθέσιμους χορούς στα επικίνδυνα εξτρέμ του Ολυμπιακού, και να βγει στη κόντρα επίθεση. Αυτό το πλάνο το εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία για ένα ημίχρονο, καθώς έβλεπε τον Ολυμπιακό να απειλεί μόνο με μακρινά σουτ και τον τερματοφύλακα της (Φαμπιάνο) να απαντάει σταθερά στα σουτ των Καμαρά και Φορτούνη.
Όλα άλλαξαν όμως στο 68', όταν ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα σε χέρι του Λέτζακ και ο Φορτούνης δεν άφησε αυτήν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Στο τέλος ο Ολυμπιακός απειλούσε όλο και περισσότερο, με αποκορύφωμα την φανταστική ενέργεια και το άψογο τελείωμα του Ελ Αραμπί για να τελειώσει το παιχνίδι.
Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα στην κυπριακή πρωτεύουσα την ερχόμενη Τρίτη, ώστε να συμμετάσχει για 2η συνεχόμενη φορά στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Την καθάρισε!

Η διαμαρτυρία στην εποχή της κανονικότητας

"Κόλλησε" στο 0 η Εθνική.