Συνεχίζει το αήττητο σερί η Εθνική!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βεζυργιάννης. 

 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την ήττα με 2-1 στο φιλικό με την Αυστρία, κέρδισε εύκολα τους άσημους Μολδαβούς με 2-0 , οι οποίοι έμειναν με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο.

Ο Τζον Φαν Σιπ παρέταξε την Εθνική με σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Χατζηδιάκο σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Τζαβέλα να παίρνει τη θέση του "τιμωρημένου" Σιόβα.

Οι Μολδαβοί από την άλλη προσπάθησαν να αποκρούσουν τις επιθέσεις των Ελλήνων,  διαθέτοντας μια πολυπρόσωπη άμυνα και χτυπώντας, όσο μπορούσαν, στον αιφνιδιασμό.

Οι Έλληνες είχαν την απόλυτη υπεροχή του αγώνα, διατηρούσαν τη κατοχή σε πολύ υψηλά ποσοστά, έφταναν με μεγάλη ευκολία στην εστία του Ναμάσκο, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά.

Ώσπου να φτάσουμε λίγο πριν την ανάπαυλα, όταν αμυντικός Πόσματς έκανε πέναλτι στον Παυλίδη, αναγκάζοντας τον διαιτητή να δείξει τη κόκκινη κάρτα. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική ξεκίνησε με την ίδια ορμή όπως ξεκίνησε στο πρώτο. Στο 50' ο εξαιρετικός Μπακασέτας έβγαλε μια γλυκιά μπαλιά στον Μάνταλο και ο αρχηγός της ΑΕΚ τελείωσε τη φάση ιδανικά,  γράφοντας το 2-0.

Στο μεταξύ οι Έλληνες πίεσαν και για άλλα γκολ όμως οι Μολδαβοί αντιστάθηκαν γενναία.

Στο 88' ο Λάζαρος Ρότα, ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Παντελή Χατζηδιάκου, έκανε ένα αχρείαστο πέναλτι στον Μιλιντσεάνου, το οποίο όμως έπιασε εύκολα ο Βλαχδήμος. Το πέναλτι ήταν η μόνη επίσκεψη των Μολδαβών στα "καρέ" του τερματοφύλακα της Μπενφίκα.

Κορυφαίος της βραδιάς ήταν ξεκάθαρα ο Τάσος Μπακασέτας, ενώ η άμυνα της Εθνικής δεν κινδύνευσε επ ουδενί. Επόμενη αγωνιστική για τους αγώνες του 3ου γκρουπ του Nations League είναι οι εξής:

Ελλάδα - Κόσοβο (21:45)

Μολδαβία - Σλοβενία (21:45) 

Βαθμολογία:

  1. Ελλάδα 7 πόντοι 
  2. Σλοβενία 7 πόντοι 
  3. Κόσοβο 1 πόντος
  4. Μολδαβία 1 πόντος 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Την καθάρισε!

Η διαμαρτυρία στην εποχή της κανονικότητας

"Κόλλησε" στο 0 η Εθνική.